lauantai 23. toukokuuta 2015

Perhe-elämää


Tämän kevään beussileiri jäikin sitten meiltä välistä lapsen korvatulehdus-vauvarokko-flunssa -yhdistelmän vuoksi. Harmittihan se, kun olin odottanut pääseväni keskittymään vain koiran kanssa olemiseen ja tekemiseen pitkästä aikaa. Onneksi kesä ja loma ovat kuitenkin jo nurkan takana.

Perhekoirana Lysti on kasvanut ja kypsynyt tämän kevään aikana upeasti. Aiemmin se piti lapsemme liikkeitä ja touhuja todella arveluttavina ja saattoi lyhyessä ajassa vaihtaa paikkaa useasti päästäkseen kauas hänen ulottuvistaan. Lapsen kosketustakaan se ei sietänyt kuin silloin tällöin, vaikkei Lysti koskaan oikeasti vihainen hänelle ole ollutkaan.

Nykyisin Lysti ja lapsi touhuavat ja jekkuilevat yhdessä. Poika tarjoaisi joka aterialla osan ruuastaan koiralle, jos saisi. Yhteisiin leikkeihin kuuluu se kun poika antaa eteisen laatikosta tavaran kerrallaan Lystin suuhun ja Lysti kuljettaa tavarat olohuoneeseen isännän syliin, ja se kun ulkona poika etsii Lystille keppejä tai lumipalloja, jotka Lysti nappaa suuhunsa. Enää ei silittäminen ole kiellettyä ja pojan juokseminen tai lelujen heittely ei paljoa koiraa hetkauta. Emäntä voi siis olla varsin tyytyväinen Lystin kehitykseen lapseen suhtautumisen osalta.
Kesäsuunnitelmiin kuuluu:

Peltojälkiryhmässä tavoitteellinen treenaaminen FH1:stä varten

Tottiksessa vihdoin ne noudot kuntoon

Yleiskunnon kohottaminen sekä koiralla että emännällä

Ajan ja mahdollisuuksien mukaan näyttelykehässä pyörähtäminen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti