maanantai 6. lokakuuta 2014

Syksyn sävyjä

 Ah, ihana syksy! Pääsisipä vain useammin maalle siitä nauttimaan. Lysti juoksi koko päivän täysin riennoin ja oli pitkästä aikaa kotona selvästi väsynyt. Sitä kun ei täällä kaupungissa hihnalenkeillä tai koirapuistossa saa väsytettyä mitenkään. Vielä vähemmän nyt kun en itse pääse sen kanssa metsässäkään juoksentelemaan, kun rattaat eivät ihan joka kinttupolulla kulje. Onneksi isäntä sentään käyttää tyttöä välillä vapaana juoksemassa.


Isompi asunto maaseudulta tai edes oman pihan kanssa varustettuna on ollut hakusissa jo jonkin aikaa, mutta rahahan se aina ratkaisee. Parempia aikoja odotellessa yritetään vain pärjätä kaupunkikaksiossa liikkuvaisen lapsen ja superenergisen koiran kanssa. Onneksi Lysti osaa kuitenkin olla kotona suht rauhallinen, vaikkei joka päivä saisikaan kaikkia menohalujaan tyydytettyä.


Lystistä on kasvanut aikuinen narttu, jolle elämä ei olekaan pelkkää leikkiä (vaikka enimmäkseen onkin...). Erään vanhan tutun labbiksen kanssa kävi köpelösti, kun Lysti oli kiinni ja tämä toinen koira tuli paikalle Lystin isännän kanssa. Nähtävästi asetelma oli tytölle sietämätön, koska se välittömästi oli ärähtänyt tuttavakoiralle ja saanut napattua tätä korvasta, niin että se repesi pari senttiä. Koira ei onnettomuutta jäänyt miettimään ja korvakin on jo täysin parantunut. Onneksi oli tuttu, Oppiapa lukemaan koirien ajatuksia tai edes niitä eleitä niin hyvin ja nopeasti, että osaisi välttää tällaiset tilanteet. 


Toisten koirien kanssa Lystillä ei aiemmin ole ollut muuta ongelmaa kuin reviirin puolustamiseen liittyen. Nykyisin täytyy kuitenkin olla itse entistä enemmän valppaana ja seurata, tuleeko Lysti toisen koiran kanssa toimeen vai ei. Joskus koirapuistossa käydessämme Lysti lähinnä välttelee muita koiria, jos ne eivät ole sille mieluisia kavereita. Nuorempana se oli luonnollisesti paljon leikkisämpi. Osa aikuisista beussinartuista saattaa kuulemma olla melko antisosiaalisia, eikä niitä silloin vain pidä viedä liian provosoiviin tilanteisiin toisten koirien kanssa. Koiratreffit ovatkin meillä vähentyneet huomattavasti viime aikoina. Pienten vieraiden koirien kanssa en ole enää aikoihin antanut Lystin leikkiä, koska se käsittelee niitä liian rajusti, vaikka se leikkiä sen mielestä olisikin. Tuttavakoirien kanssa ei kokoero onneksi vielä haittaa, kuten alla olevista kuvista voi huomata. Näillä kahdella kaveruksella on aina ilo ylimmillään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti