maanantai 6. tammikuuta 2014

Lemmikinomistajan huoliaJa taas sai olla koirasta huolissaan mahaoireilun vuoksi. Tällä kertaa kyseessä taisi olla ihan rehellinen oksennustauti. Olisiko koirapuistosta tai muuten ulkona ollessa jostain saanut tartunnan. Aamulla se oli virkeä ja energinen ja ennen aamupalaa oksensi mahanestettä. Se on tehnyt niin ennenkin, jos aamuruuan saanti on venynyt paljon ja joskus jostain muusta syystä. En siis vielä huolestunut, koska yleensä se on ruuan saatuaan ollut taas normaalitilassa. Nytkin se söi hyvällä ruokahalulla, mutta noin puolen tunnin päästä ruokailusta oksensi kaiken ulos ja pariin otteeseen.

Päätin lähteä kävelyttämään Lystiä rauhalliseen vauhtiin, jotta se saisi raitista ilmaa ja tarvittaessa oksentaa loputkin ulos. Ja oksentelihan se. Useasti. Kuinka onnettomalta voi koira näyttääkään, kun se katsoo silmiin kuin apua pyytääkseen ja on selvästi huonovointinen. Huolestuin enemmän vasta sitten, kun Lysti alkoi pysähdellä kesken kävelyn. Se saattoi istua alas ja vain olla tai mennä jopa makuulleen ja laiskasti kieriä maassa. Se oli niin epälystimäistä käytöstä, että päätin varuilta soittaa eläinlääkärille ja kysäistä, voisiko kyse olla jostain vakavammasta. Sieltä neuvottiin tuttuun tapaan antamaan riisin keitinlientä, maitohappobakteereita ja tarvittaessa hiilitabletteja tai muuta vastaavaa, mutta ei ollenkaan kiinteää ruokaa. Näitä ohjeita ollaan aiemminkin noudatettu tosin aiemmin hoidettava oire on ollut ripuli. Eläinlääkärin vastaanotolta sanottiin myös, että nyt on ollut paljon mahatautia koirilla muutenkin, joten sitä se todennäköisesti on. Vatsalaukun kiertymän oireiksi kerrottiin koiran vasemman kyljen selvä pullistuminen. Tällaista oiretta ei Lystille onneksi tullut.
Taudista toivuttuaan Lysti oli taas oma itsensä ja juoksenteli täysillä pitkin metsää maalla käydessämme.


Seuraavana päivänä Lystin ruokavalioon kuului luonnonjogurttia, maitohappobakteereita ja riisiä keitinliemineen. Illalla kypsensin pienen määrän sen omaa ruokaa ja sekoitin luonnonjogurttiin. Sekin pysyi sisällä, joten turvassa oltiin. Raju oli oksennustauti, mutta onneksi meni yhtä äkkiä ohi, kuin tulikin.
Kirppu ja Lysti kilpasilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti