perjantai 3. tammikuuta 2014

Talven kaipuuta

Talvesta saimme nauttia kovin lyhyen aikaa. Joulukuun puolen välin jälkeen alkoivat vesisateet ja lumi katosi parissa viikossa. Onneksi koirat ehtivät leikkiä lumessa täysin riennoin silloin kun sitä vielä oli.
Joulua vietettiin plussakelissä ja Uutta vuotta ohuen lumikerroksen kera. Lystin joulun viettoon kuului adventtina kinkun läskiä mummolassa, jouluaattona aamusauna, pitkät lenkit ja illalla lahjapapereiden repimistä kotona.
Tänä jouluna mitään luvatonta ei tuhottu, eikä suklaitakaan tarvinnut oksettaa koirasta ulos. Uusi vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä. Lysti sai päivällä juosta kyllikseen kavereiden kanssa ja teimmepä Kirpulle ja Lystille pienen esineruudunkin. Molemmat koirat olivat kovin innostuneita esine-etsijöitä.

Uuden vuoden ilotulitteet eivät Lystiä häirinneet. Meidän asuntomme on hyvin äänieristetty, eikä paukuttelut kuuluneet kovasti sisätiloihin. Tosin ulkona käydessäkään Lysti ei stressaantunut ympärillä kuuluvista räjähdyksistä ja suhinoista. Se on varmaan osittain hyvän pään ja osittain jatkuvan totutuksen ansiota. Ilotulitteiden ääniähän meidän kotona kuuluu alituiseen isännän katsellessa sen alan videoita. Ei ole siis paukkuarka koira.:)


Kiipeilystä on tullut syksyn ja talven aikana Lystille lempiharrastus. Se käy kiipeilemässä lähes päivittäin vapaana juoksennellessaan. Kiipeilypaikkoina sillä ovat kuvassa näkyvät vanhat pyöröpaalit (eivät ole menossa ruokintaan) ja lammasaitauksen ympäröivä kivimuuri. Se liikkuu ketterästi liukkaammallakin alustalla ja näyttäisi nauttivan harrastuksestaan.
Toki katson sen perään sen verran, ettei suurempia vahinkoja satu, mutta muuten annan tytön kiipeillä. Niin ne lihakset ja tasapaino kehittyvät. Ties vaikka joku päivä lähdettäisiinkin pelastuskoiralajeja harrastamaan ja siellähän kiipeilytaidoista on vain etua.
Talviaamuista ehdimme nauttia vain hetken aikaa, mutta ne hetket ovat joka kerta yhtä lumoavia. Yksi tyytyväinen koira juoksentelemassa vapaana pitkin rantaviivaa, upea auringonnousu ja talvinen luonto sekä onnellinen koiranomistaja, joka saa iloita tästä kaikesta. Toivottavasti talvi tulisi pian takaisin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti