torstai 21. marraskuuta 2013

Jälkileiri Liperissä

Heti beussileiriä seuraavana viikonloppuna suuntasimme Lystin kanssa jälkileirille Liperin maaseudulle. Kouluttajana toimi Saila Kytömäki, jonka edellisellä jälkileirillä olin mukana kuunteluoppilaana. 

Tein aluksi vähän kaartavan jäljen ja toisena jälkenä pitkän suoran. Kouluttajan mukaan koira tekee motivoituneesti töitä jäljellä ja jaksaa keskittyä hyvin. Ohjaaja sai vähitellen siirtyä kauemmas koirasta ja rauhoittaa omat askeleet koiran vauhdin mukaiseksi. Lystikään ei enää rynninnyt samalla tapaa kuin nuorempana, joten enää ei tarvinnut olla niin usein pidättelemässä sen menoa. Olikin suorastaan nautinnollista kulkea koiran takana ja seurata koiran työskentelyä ilman sen suurempia puuttumisia.

Yksi iso harjoittelukohde tuli meillekin paaluille lähestymiseen. En ole aiemmin huomannut olevani levoton niille tullessa, mutta nyt paljastui, että olen levoton ja kun koirakin on intoa täynnä niin yhdessä saamme lähestymisestä vähän turhan hektisen tapahtuman. Harjoittelin tauoilla paaluille tuloa ilman paaluja ja ilman jälkeä, kuitenkin samalla rutiinilla kuin tekisin oikealle jäljelle tullessa. Jo oman mielen rauhoittaminen ja pari toistoa auttoivat rauhoittamaan tilannetta. Kouluttaja kehoitti harjoittelemaan paaluille tuloa myös niin, että laittaa vaikka namiruudun paalulle, vaikka jälki ei siitä jatkuisikaan. Näin koira saa nenänsä maahan ja pääsee ikään kuin jäljen makuun, myös lähestymisharjoituksissa. Paaluille lähestyminen on siis meidän tämän talven treeniohjelmassa.

Toisena päivänä tein Lystin jälkiin jo useampia loivia kiemuroita. Parissa mutkassa tyttö joutui hakemaan jäljen suuntaa vähän tarkemmin, mutta enimmäkseen se selvitti ne hienosti ja yhtä motivoituneesti kuin suorat jäljetkin. Ohjaajalla oli vähän vaikeuksia luottaa koiran päättelykykyyn ongelmapaikoissa, mutta mielenhallinnalla niistäkin päästiin yli.

Paljon tuli taas oppia ja innostusta lisää jälkiharrastukseenkin. Talvi taidetaan kuitenkin panostaa tottikseen.:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti