maanantai 8. heinäkuuta 2013

Lysti 1 v.

26.6. oli Lystin ja sen sisarusten 1 -vuotis syntymäpäivä. Niin se aika rientää. Ei tosin vielä käytöksen perusteella vuosikkaaksi uskoisi tuota meidän ipanaa, mutta beussithan kypsyvätkin hitaasti.:)

Syntymäpäiviä vietettiin mökillä järvessä pulikoiden. Uitiin oikein isolla porukalla ja Lystilläkin alkoi uintitekniikka hioutua illan mittaan. Kotimatkan koira nukkui raukeana takakontissa.

Kesäkin on saapunut kaikkine mukavuuksineen ja epämukavuuksineen. Lystille kesän suurin plussa on varmasti tuo uiminen. Suurin miinus on ehkä ötökät. Kävimme maaseutumatkailemassa viime viikonloppuna ja Lystille oli ötököistä riittämiin kiusaa. Paarmat ja pikkukärpäsen pyörivät jatkuvasti sen ympärillä, eikä tilanne helpottanut ennen kuin päästiin paikkaan, missä sai juosta vapaana ja käydä välillä järvessäkin.


Ötököistä Lystille tuli voimakas reaktio naaman seudulle. Samanlaista turvotusta kuin viime syksynäkin. Kyypakkaus oli mukana, mutta päätin kuitenkin olla antamatta lääkettä, kun koira hengitti hyvin ja turvotuskin laski iltaa kohti.

Ikävältähän se näytti, kun kuono turposi kyömyksi ja silmät meni sirrilleen. Monen päivän jälkeen Lystillä oli edelleen pieni jälki vasemman silmän yläluomessa. Siihen se pahin ötökkä oli varmaan pistänyt ja siitä oireilu on todennäköisesti lähtenyt. Nyt ainakin tiedämme, että Lysti on hieman herkkä ötököille ja saattaa reagoida vahvasti puremiin ja pistoihin.

Tottistelut ja jäljestämiset on nyt jäänyt siis kotiharjoittelun puolelle. Tottista tehdään useasti viikossa, mutta jälkipelloille ei liian usein ehditä. Syntymäpäivänä tein sille yhden jäljen ja jarruttelin menoa tarpeen mukaan. Mukavasti se omasta mielestäni meni. Ainakin vauhti pysyi leppoisana ja Lysti haisteli tarkasti askeleet.Loppuun kesäisiä fiilistelykuvia


2 kommenttia:

 1. Onnea Lystille! Nopeasti on vuosi vierähtänyt, ja hirmupaljon on Lysti kasvanu sitte viimenäkemän..(:

  Harmillisia nuo ötökät. Ovat jo muutenkin, saatika sitten, jos aiheuttavat jonkinlaista allergista reaktiota. No, kohta on syksy ja ötökät vähenee (ja kelit viilenee)(:

  Mutta hyvvää kesänjatkoa teille! Ja rapsutuksia Lystille! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos onnitteluista! Rapsutukset menivät perille.:)

   Poista