lauantai 4. toukokuuta 2013

Vappu Turussa

Vappu vietettiin siis Turussa koko perheen voimin. Lystiä hämmästytti kaupungin vilske, mutta hurjan fiksusti se osasi olla. Ei riuhtonut, eikä räksyttänyt. Kulki vain mukana ympäristöä ihmetellen.
Kävimme kuuntelemassa Tuomiokirkon edessä mieskuoron vappulaulantaa. Musiikistahan Lysti vain tykkää, joten tässäkään paikallaan seisoskelussa ei ollut ongelmaa. Ja jos tuli tylsää, niin aina pystyi tarttumaan omaan leluun ja leikkiä emännän kanssa.

Automatkoilla Lystillä ei ollut valittamista, vaikka varmasti Turku-Joensuu väli puuduttaa koiran yhtä lailla kuin ihmisetkin. Tällaisilla reissuilla voi vain kiitellä sitä, ettei koiralla ole matkapahoinvointia.

Ihmiskiintiö Lystille tuli kyllä täyteen. Uusia ja vanhoja tuttavuuksia tuli lyhyen ajan sisällä niin paljon, että kotimatkalla pysähdyttyämme viimeiseen kyläpaikkaan Jämsänkoskella ei Lysti enää jaksanut tulla lähellekään uusia ihmisiä. Kävi se kaikki haistelemassa pikaisesti, mutta rapsuteltavaksi ei jäänyt. Nappasi vain puukalikan ja lähti hyvän etäisyyden päähän puuhastelemaan omiaan. Ymmärsimme hyvin, että nyt on parempi antaa koiran vain olla.

Kotiin päästyämme Lysti vaikutti silminähden onneliselta tutusta ympäristöstä ja oman lauman rauhasta. Reissuja on kiva tehdä, mutta kotiin on aina hyvä palata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti