perjantai 17. toukokuuta 2013

Kevätsää lämmittää
Uusia ystäviä

Viime viikon tottistreeneissä kerrattiin sivulle meno, seuraaminen, puukapulan tuonti (hihnan kanssa), ihmisryhmä ja uutena otettiin luoksetulo. Seuraaminen ei toiminut ollenkaan uudella koulutuskentällä, kun toisella puolella kenttää oli kaikki ryhmäläiset katsomassa ja toisella puolella joku poika lennätti leikkilentokonetta. Sivulle meno toimi hitaasti ja muutenkaan Lysti ei pystynyt keskittymään tehtäviin. Luokse se tuli kuitenkin hienosti ja hyvin asettui eteeni namiohjauksella.

Treenien loputtua vein Lystin vielä takaisin tyhjälle kentälle ja toistin pari kertaa sivulle tulon ja ja seuraamiset. Otin hyvin lyhyitä pätkiä ja palkitsin nopeasti. Koira toimi aivan eri tavalla kuin pari tuntia aiemmin. Täytynee siis ottaa opiksi ja käydä vaihtelevasti vierailla kentillä treenaamassa koiran kanssa kahdestaan. Sitten kun toimii kaksistaan, niin pyytää vaikka kaverin koiransa kanssa mukaan, jotta tulisi sitä häiriötä vähitellen mukaan.


Kuten ylläolevista kuvista voi päätellä, niin Lysti kävi jo heittämässä talviturkin Höytiäisen hyytävään (ainakin meidän mielestä) veteen. Oma-aloitteisesti se sinne meni ja tuntui nauttivan uimisesta ja kahlailusta. Päivä oli aurinkoinen ja hirmu lämmin, joten vedessä virkistäytyminen oli touhottavalle koiralle varmasti vain ihanan viilentävää.

Toissa viikonloppuna olimme perheemme kesken metsässä viettämässä vapaa-aikaa. Lysti tietenkin käytti suurimman osan ajastaan juoksemalla täysillä. Jossain vaiheessa Lystin juostua ohitseni huomasin pienen vekin sen simäkulmassa. En ensin ajatellut sen olevan mitään ihmeellistä, mutta myöhemmin huomasin sen olevan syvä haava. Haavasta ei vuotanut verta, mutta omaan silmääni se näytti kuitenkin vaativan eläinlääkärin hoitoa. 

Soitimme päivystävälle eläinlääkärille ja lähdimme hetken päästä ajamaan takaisin kaupunkiin. Noin kolmen tunnin päästä puhelinsoitosta Lysti pääsi lääkärin hoteisiin. Lystille laitettiin kaksi tikkiä ja viiden päivän antibioottikuuri. Eihän tuo tyttö itse tuntunut haavastaan välittävän edes silloin, kun se oli auki, mutta antibioottien pistämistä se kyllä jonkun verran vastusti.

Pellolla piehtaroinnin jälkeen yksi onnellinen koira.

Metsässä juoksentelua
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti