lauantai 26. tammikuuta 2013

Lysti 7kk

Seitsenkuinen beauceronpentumme on nyt noin 57cm korkea ja painaa parisenkymmentä kiloa. Vielä olisi muutama sentti kurottavaa ennen vuoden ikää.

Aloitimme uudestaan hihnakäyttäytymisen opettelun samalla tekniikalla, kuin alkusyksystä yritimme. Koiran vetäessä teen siis kieltomerkin ja lähden kävelemään koira vierellä toiseen suuntaan. Vähän matkaa kuljettuamme käännymme takaisin alkuperäiseen menosuuntaan.

Pienenä pentuna Lysti ei oikein ymmärtänyt tätä harjoitusta, mutta nyt vanhempana ja vähän järkiintyneenä se vastaa harjoitteluun hyvin. Kodin lähettyvillä Lysti alkaa jo muistamaan, ettei vetämisellä pääse kovinkaan pitkälle ja tarjoaakin oikeanlaista käytöstä. Oman "reviirin" ulkopuolelle mennessämme opit vielä unohtuu. Aioin kuitenkin jatkaa tätä harjoittelua, koska tällä tekniikalla säästän sekä omia, että koiran hermoja. Haitanneeko tuo, jos korttelin ympäri menemiseen kuluu tällä hetkellä 20-30 min. Kunhan loppujen lopuksi koira oppii olemaan vetämättä ja pystymme käymään rennoilla lenkeillä löysällä hihnalla.

Yksinolemisen harjoittelua varten ostin Lystille pari aktivointilelua. Nameilla täytettävä pallo meillä jo olikin, mutta se oli kovasta muovista, eikä kovin turvallinen lelu esimerkiksi lattioita ja ikkunoita ajatellen. Lysti kun leikkii noilla palloilla melko tilaavievästi. Uusi pallo on sellainen perinteinen pehmeämuovinen. Toinen lelu on tahnalla, jauhelihalla tai koiranmakkaralla täytettävä lelu, jonka voi myös pakkastaa. Tämän lelun kanssa Lystillä saattaa mennä 40 minuuttiakin täysin keskittyneesti, joten uskon sen olevan hyvä apuväline yksinolon harjoittelemiseen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti