lauantai 13. lokakuuta 2012

Ja pentu kasvoi kasvamistaan

Tottelevaisuuden alkeiden ensimmäinen kerta on nyt käyty. Tunnilla harjoiteltiin kotiläksyksikin tulleet "Seuraa", "Sivu" ja "Kierrä". Hienosti Lysti ymmärsi, miten kuuluu toimia ja ohjaajan mukaan Lysti seuraa ja istuu vierelle suorassa eli korjailuja asentoon ei tarvinnut liiemmin tehdä. Kivaa oli ja kovasti jo odotellaan seuraavaa kertaa. Kotiläksyt ollaan tietty innoissamme tehty päivittäin ja useaan kertaan päivässä.
 
Koulutuksellisia haasteita ovat tällä viikolla olleet kiellettyjen asioiden jättäminen / niiden luovuttaminen suusta ulkona ollessamme. Kaduilla Lysti bongaa kaikki purukumit, tupakantumpit ja muut ihanuudet. Isommat roskat se jättää hienosti "Anna olla" -käskyllä, mutta purkat menevät kyllä kiirellä kurkkuun. Sitten kun emäntä niitä yrittää sieltä pois saada, niin ei kun leuat louskaa hirveällä kiireellä ja voimalla, eikä emännän saaliiksi jää kuin naskalihampailla reiitetyt kädet. "Irti" tai "Tuo" -käskyn opettamisesta voisi olla jonkin verran hyötyä, mutta en toisaalta haluaisi ottaa juuri nyt enää muita uusia käskyjä peliin, kuin Tokossa tulevat, jotta vanhat käskyt opittaisiin kunnolla ja varmasti.
Kissan kakat ovat myöskin Lystin herkkua ja emännän kauhistus. Siihenkään herkkuun ei tehoa "Anna olla", eikä mikään muukaan. Anoppi tuossa lohdutteli, että heidänkin koiransa söi nuorempana vaikka mitä ulkoa löytyvää, mutta nykyisin ei enää kiinnitä roskiin sen kummemmin huomiota. Siispä täytynee vain antaa ajan tehdä tehtävänsä ja yrittää edelleen vahvistaa "Anna olla" -käskyä.
Isovanhempieni luona hoidossa ollessa Lysti keksii kaikenlaisia jekkuja. Lähes joka kerta se kaivaa Ukin tossut jostain nurkasta ja juoksee niiden kanssa pitkin taloa. Monesti vauhtia ja intoa isovanhempia tervehtimään mennessä riittää myös niin paljon, ettei liike lopukaan Ukin tai Mummin jalkojen eteen, vaan jatkuu lentäen aina sohvalle saakka. Viime kerralla Lysti kävi tarkistamassa keittiön siivousnurkan, kuten aina. Mummi oli raivannut kaikki pullot ja purkit pois lattioilta, kuten aina. Jotenkin Lysti kuitenkin pääsi käsiksi hyllyllä olevaan etikkapulloon, joka tietenkin tippui lattialle. Etikkapullon korkki irtosi ja puoli pulloa etikkaa valui keittiön lattialle. Sai siinä ihmiset nenästään pidellä. Sen sijaan koira suuntasi heti lattian kuivauksen jälkeen piehtaroimaan siihen kohtaan, missä etikkaa oli ollut. Olikohan siinä nyt sitten tarkoituksena saada oma haju peitettyä etikalla vai etikan haju omalla.


Vakiolepopaikka hyvissä hajuissa

Paras tapa saada Lystin energia kulumaan on varmastikin leikkiminen toisten koirien kanssa. Onneksi anopin koiraa saa käydä lähes koska vain moikkaamassa.

Vielä tällä hetkellä roolit menevät niin, että nuorempi joutuu jahtaamaan vanhempaa, mutta saas nähdä muuttuuko jako iän myötä. Hauskaa katseltavaa näiden kahden leikkiminen ainakin on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti