maanantai 17. syyskuuta 2012

Lysti 12 viikkoa


Syksy etenee huminalla ja viikot kuluvat vähän liiankin vauhdilla. Huomenna 12 viikkoa täyttävä Lysti kasvaa kasvamistaan ja jo viikossa voi nähdä muutoksia sekä koon puolesta, että esimerkiksi keskittymiskyvyssä. Tekemisen puute näkyy konkreettisesti ja tekemisen tarve alkaa kasvaa. Ilmoitin meidät tokon alkeisiin, koska pentukurssille oli syystä tai toisesta 6kk ikäraja ja tokon alkeisiin vain 4kk. Tokon alkeet pitäisi siis alkaa tuossa lokakuun toisella viikolla, mikäli sähköinen ilmoittautuminen vain meni toivotulla tavalla perille.

Vesi on Lystille vielä hieman outo juttu. Rannalla kulkiessamme se jo uskaltautuu juomaan vettä ja kastelemaan tassunsa, mutta hyvin varuillaan se kuitenkin on. Uiminen jää toki ensi kesään, kun alkavat nuo vedet jo kylmetä. Veden äärellä oleilu ja leikkiminen on kuitenkin varsin mukavaa.

Parvekkeen talvikuntoon laittamisessa Lysti auttoi hyvin mielellään. Muutenkin tyttö on oikein ahkera apuri, vaikkei aina emännän toivomalla tavalla. Hauskaa meillä ainakin oli.
Koirakavereitakin ollaan ehditty nähdä. Labbiskaveri on ehkä hieman karkea Lystin kanssa leikkiessään ja aivan ensimmäisellä kerralla Lysti hieman jopa pelkäsi tätä yli-innokasta leikkikaveria. Nyt kuitenkin, kun kokoakin on tullut lisää, leikki on edes vähän tasapuolisempaa ja Lystikin pysyy mukana villissä juoksussa, äkkikäännöksissä ja ninjahypyissä. Kaksikon vauhti oli niin hurjaa, ettei käytössä olevalla kamerallani ehtinyt tarkkaa kuvaa oikein saadakaan.


Vanhempien luona käydessämme tapasimme Maija -kissan, joka ei ollut yhtä innokas tapaamaan Lystiä, kuin Lysti tätä. Emännän haaveilema "Parhaat kaverit" -suhde ei ehkä koskaan tule näiden kahden välillä tapahtumaan, mutta ainakin Maija sietää edes jotenkin Lystin läsnäoloa, eikä heti käy päälle, kuten jotkut kissat saattavat tehdä. Toivoa rauhallisesta, toisiaan kunnioittavasta suhteesta ei siis ole menetetty.Sitten ne omenat. Voi, miten ihania ne maahan pudonneet omenat ovatkaan. Ne ovat hyvän makuisia, niitä voi heitellä ja vierittää ja kuljettaa paikasta toiseen. Uskon, että omenat ovat Lystille syksyn parhaimpia puolia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti