maanantai 27. elokuuta 2012

Viimeisiä kesäpäiviä

Nyt on koko perhe kasassa, kun isäntäkin palasi ulkomailta. Hyvin ottivat toinen toisensa vastaan yhteiseen laumaamme. Sienimetsälläkin on Lysti jo vähän ollut mukana, mutta poiminta-apua siitä ei vielä varsinaisesti ole. Sienet kun tuppaavat päätymään Lystin paloittelukoneeseen ennen kuin ne ehtii kerätä. Ehkäpä ensi syksyksi päästään kouluttelemaan tyttöä etsimään herkkutatit ja kantarellit ja ihan vain ilmaisemaan ne koskettamatta. Tai edes jättämään sienet syömättä..                                     
Mökillä käytiin metsässä juoksemassa ja laiturilla järveä ihmettelemässä. Ei uskaltanut Lysti tassujaan enempää kastaa veteen, mutta veden pintaa tarkkaili kyllä mielellään.
Sosiaalistaminen uusiin tilanteisiin jatkuu päivittäin ja ottamalla koiran mukaan lähes joka paikkaan se tuntuu käyvän helpoiten. Sunnuntaina vietimme kolmituntisen Sinkkolan Kotieläinpihan Ruskajuhlissa. Lysti oli hienona apulaisena tekemässä kanssani kasvomaalauksia lapsille. Emäntä maalasi ja Lysti viihdytti vuoroansa odottavia lapsia ja lasten vanhempia. Noin tunnin ajaksi Lysti rauhottui nukkumaan pöydän alle, eikä edes Teatteri-Traktorin rokkaaminen tai ihmisten ohikulkeminen näyttänyt häiritsevän unta.


Saman päivän aamuna ystävämme Lappeenrannasta kävivät kylässä. Kääpiöpinseri Kirppu piti Lystille aikamoista jöötä (ihan varmuuden vuoksi), mutta hyvin tytöt kuitenkin näyttivät tulevan toimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti