sunnuntai 19. elokuuta 2012

Uusia tuttavuuksia

Sosiaalistaminen on nyt osa arkea ja toteutuu aikalailla itsestään. Lysti kulkee mukana lähes kaikkialla ja tottuu normaalielämän kummallisuuksiin ilman sen suurempaa järjestelemistä.

Tallilla Lysti kävi uuden koirakaverin kanssa riehumassa sekä hevosia ihmettelemässä. Toinen hepoista tuli Lystiä aidan alta turvallaan tutkimaan. Nenät vastakkain ne siinä lyhyen hetken vaihtoivat tietojaan, kunnes hevonen huokaisi syvään ja säikäytti sieraimistaan tulevalla ilmalla Lystin matkoihinsa.

Tutustuttu on myös pieniin lapsiin. Lysti antaa nätisti lasten silitellä, eikä levossa ollessaan välitä, vaikka lapsella olisi laulava-ballerina -esitys meneillään. Eivät ne lapset naskalihampailta kuitenkaan täysin säästy, kuten ihanan kärsivällinen 4 -vuotias kummityttöni on saanut huomata. Vaaleanpunaisista sukkahousuista otetaan kyllä kiinni, jos ne tarpeeksi houkuttelevasti siinä hampaiden ulottuvilla viipottavat.

Vieraita aikuisiakin on kohdattu ja joitain uusia koirakavereita naapurustosta. Lysti käy avoimesti tervehtimässä naisihmiset. Miesten luokse ei sen sijaan niin innolla vielä juosta, mutta kyllä heidätkin täytyy käydä haistelemassa ja yleensä parilla paijauksella miehetkin ovat aivan yhtä mukavia, kuin naiset.

Sisäsiisteyden perusteet on Lystille opetettu jo kasvattajan luona, eikä se olekaan tehnyt sisälle tarpeitaan, kuin paristi. Sanomalehtiä on kyllä reilusti tarjolla sisälläkin, mutta tämä neiti tuntuu tekevän paljon mieluummin nurmikolle. Ja sehän passaa emännällekin mainiosti. Yllätyin, miten hyvin Lysti jaksaa pidätellä. Yön jälkeenkin se saattaa herätessään jäädä vielä venyttelemään tai syömään miun hiuksia, eikä ulos tunnu olevan kiire laisinkaan. Heti ulos päästyään tarpeet kuitenkin tehdään.

Emännän nukkumapaikka korotettiin eilen lattialta, koiran vierestä, seuraavalle tasolle eli vuodesohvalle. Lyhyen sohvalle pyrkimisen jälkeen Lysti rauhottui nukkumaan yksin patjalla lattiatasossa.

Lähipäivinä yritetään päästä johonkin metsään, jossa voisi vapaana kuljeskella ja kokeilla, miten nopeasti Lysti oppii, että oma ihminen kannattaa pitää näköetäisyydellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti