tiistai 21. elokuuta 2012

Lysti 8 viikkoa

Metsälenkille päästiin ja Lysti sai juosta vapaana kaikessa rauhassa. Piilostakin olimme. Kyllähän se neiti aina tovin ihmetteli, minne emäntä hävisi, mutta nopeasti löysi tiensä miun luokse. Vain yhden kerran Lysti juoksi niin pitkälle ohi, että katsoin viisaammaksi kutsua sen luokseni, kuin antaa mennä pidemmälle vika suuntaan.

Nimensä Lysti on oppinut jo tuntemaan ja tulee kyllä katsomaan, vaikka sitä kutsuisi nurkan takaa tai toisesta huoneesta. Myöskin metsässä Lysti juoksi nimensä kuultuaan luokse.

Omaa tahtoa tytölle on tullut muutamassa päivässä hitunen lisää, eikä emännän valitsemaan suuntaan aina lähdetäkään ihan pienellä houkuttelulla, jos toisessa suunnassa olisi vaikkapa sieni tai roska. Kiukuttelut liittyvät useimmiten taisteluun unta vastaan. Kun väsyttäisi jo kovasti, mutta haluaisi vielä jaksaa touhuta.


 Metsälenkillä tapasimme uuden tuttavuuden. Rottweiler -uroksen. Koirat tervehtivät toisiaan etiketin mukaisesti ja leikkivät kokoerosta huolimatta hirmu nätisti. Rotikkakaan ei isoista hypyistään huolimatta jättänyt pientä pentua jalkoihinsa vaan tuntui ymmärtävän, että pennun kanssa otetaan vähän varovaisemmin.
Pikkuhiljaa olen Lystin kanssa aloitellut kontaktin ottamista, eli meidän tapauksessa ihan vain silmiin katsomista kädessä olevan namipalan sijaan. Nopeasti tyttö on hoksannut, mistä on kyse ja selvästi pienet aivotyöskentely -hetket ovat Lystin mieleen. Innolla odotan, että Lysti vähän kasvaa ja päästään treenaamaan tottista kentälle asti. Sitä ennen koulutellaan vähän kerrassaan ja tietenkin pennun jaksamisen mukaan.

2 kommenttia:

  1. Moikka! Kiva löytää uusi pieni beussilainen täältä :-) Minulla on nyt vuoden vanha narttubeussi kotona. Tsemppiä teille tulemaan, jäään vähän seuraileen teidän kuulumisia! :-))

    VastaaPoista
  2. Hei! Mukavaa, että löysit meidän blogin. Kiva, kun löytyy saman rodun harrastajia, niin pääsee lukemaan muidenkin beussikokemuksia.:)

    VastaaPoista